Vennootschap onder firma (VOF)

Een vennootschap onder firma is een bedrijf dat is opgericht door meerdere ondernemers, die onder een gemeenschappelijke naam een bedrijf voeren. Alle ondernemers of vennoten brengen iets in. Dit kan geld zijn, maar ook arbeid of goederen. Er is geen minimum kapitaal nodig voor de oprichting van een vennootschap onder firma.

Een vennootschapscontract is niet verplicht bij de oprichting van een VOF. Toch is het aan te raden om de afspraken tussen de vennoten schriftelijk vast te leggen. Een juridisch adviseur of accountant kan hierbij uitkomst bieden. Het is verstandig om bij de oprichting de akte bij een notaris op te laten stellen.

Het inschrijven in het handelsregister van de Kamer van Koophandel is verplicht bij het oprichten van een vennootschap onder firma. Bij het inschrijven kunt u nog een aantal afspraken maken over het opstellen van contracten. Zo kunt u bijvoorbeeld opgeven dat een individuele vennoot namens de VOF maar tot een bepaald bedrag een contract mag ondertekenen.

Verdere informatie: Ondernemersplein

 

General partnership

A general partnership (OHG, VOF)

The oHG is a corporate form, the purpose of which is aimed at operation of trading business or a joint company, in which all the partners are liable towards the creditors without limitation. It is particularly suited for small and medium-sized companies.

Further information: Ondernemersplein 

BOOST YOUR BUSINESS