English version

Handelsmissie Öresund Zuid-Zweden en Oost-Denemarken, 26 – 29 mei 2024

De Kamers van Koophandel in de Euregio Maas-Rijn en LIOF zullen van 26–29 mei 2024, een handelsmissie organiseren naar de Oresund regio, Zuid-Zweden (Malmö/Lund ) en Oost-Denemarken (Copenhagen), in samenwerking met het bureau Market Link Scandinavia AB uit Malmö.

Waarom Oresund?

Een gebied met 4,4 miljoen inwoners, genoemd naar de Öresund Bridge (tussen Copenhagen en Malmö), met 12 universiteiten en vele innovatieve hubs en research centers. Sterke sectoren zijn health care/life sciences, ict, environmental technology, renewable energy industry, food industry, high tech systems and materials. Doch ook andere sectoren zijn kansrijk.(klik hier: Oresund region). De markt is volwassen en vele producten en diensten zijn in principe aanwezig. Het is dan ook van belang met een onderscheidend product/dienst de markt te betreden .  

Wat biedt u deze reis.

 • een individueel programma met afspraken met potentiële partners of afnemers.
 • in en aantal dagen meer inzicht in de kansen voor uw bedrijf in Zweden en Denemarken.
 • indien relevant, contacten met Zweedse /Deense overheden / overheidsinstellingen en Ambassades.
 • kennismaking en ervaringsuitwisseling met andere deelnemers.
 • efficiency, een ervaren bureau introduceert uw bedrijf bij Zweedse en Deense bedrijven en peilt de interesse voor uw product of dienst en plant gesprekken in met geïnteresseerden. U bespaart veel tijd aan acquisitie, voorbereiding en promotie.

Een op maat gemaakt matchmaking programma.

Na aanmelding ontvangt u een intakeformulier en vindt er een persoonlijk (digitaal) intakegesprek plaats, waarbij  uw bedrijf, producten/diensten en uw wensen voor de markt in kaart worden gebracht. Dit is ook het moment van go/no go voor deelname aan de missie.

 Het dan opgestelde zakenprofiel vormt de basis voor de zoekopdracht. We traceren en selecteren interessante en geïnteresseerde gesprekspartners voor u en uw bedrijf (in de vorm van agenten, distributeurs, leveranciers, klanten of importeurs). Deze worden aan u voorgelegd.

Uw bedrijf wordt in de Zweedse respectievelijk de Deense taal geïntroduceerd bij potentiële gesprekspartners. Met geïnteresseerde bedrijven /organisaties wordt er een afspraak ingepland, bij voorkeur op hun locatie. Alles gaat in nauwe samenwerking met u, en wordt optimaal voorbereid zodat u zich volledig kunt richten op uw gesprek met potentiële samenwerkingspartners. Het overzicht van afspraken ontvangt u uiteraard voor vertrek.

Voorlopig programma.

 • eind februari/begin maart 2024, (digitaal) intakegesprek, go / no go .
 • dag 1 missie, zondag 26 mei 2024,
  • vooravond aankomst Malmö (eigen vervoer of vlucht Copenhagen en trein Malmö. Welkom en briefing  en inleiding over het zakendoen in Denemarken en Zweden. Met aansluitend gezamenlijk diner.
 • dag 2 missie, maandag 27 mei 2024, collectieve introductie van de Oresund regio, vervolgens individuele afspraken in de Oresund regio
 • dag 3 missie, dinsdag 28 mei 2024, individuele afspraken in de Oresund regio
 • dag 4 missie, woensdag 29 mei 2024, individuele afspraken, receptie ambassade Nederland i.s.m. België en Duitsland in Copenhagen (optioneel).
 • Vervolgens terugreis .

Organisatie.

De organisatie ligt in handen van de Kamers van Koophandel in de Euregio Maas-Rijn en LIOF. Uitvoerder is het bureau Market Link Scandinavia AB uit Malmö. Market Link Scandinavia AB bestaat sinds 1985 en heeft tot op heden meer dan 2200 bedrijven geassisteerd bij het opstarten van (export)activiteiten in Denemarken , Zweden, Noorwegen en Finland.

Investering.

De investering voor deze handelsmissie bedraagt 3.200,-  Euro  , exclusief uw reis- en verblijfkosten. Het maximale aantal deelnemers bedraagt 15.

Subsidie mogelijkheden.

Voor deze handelsmissie kan gebruik worden gemaakt van een Missievoucher van RVO, waardoor 50 % subsidie mogelijk is, met een maximum van 1500,- euro. Informatie hierover op: https://www.rvo.nl/subsidies-financiering/sib/collectieve-activiteit

Aanmelden.

U kunt zich hier aanmelden via dit aanmeldformulier

Meer informatie.

De heer Ardy Assink ,Kamer van Koophandel Euregio Maas-Rijn, tel. 0626 520 988, email. info@euregiochambers.eu  

Mevrouw Valentina Marjanovic, international trade developer, N.V. LIOF,  tel. 043 3280280 / 0615 547 285, email: valentina.marjanovic@liof.nl